Spartan Virtual Challenge

Spartan Virtual Challenge
11 nov

Onrustig omdat ik al een tijdje zonder Spartan Races zat, was ik enorm blij toen Spartan Race een tijdje terug een Virtual Challange aankondigde. Het principe van zo een Virtual Challange is vrij eenvoudig. Je doet een opgelegde workout op je eentje en daar registreer je je tijd op de website.

Burpees

Spartan Race zou Spartan Race niet zijn moesten er geen burpees aan te pas komen in de virtual challenge. De workout bestond uit 400 meter lopen en 30 burpees. En dat 4 keer. En zodoende trok ik vandaag naar de athletiekpiste in Tienen om mijn challenge te voltooien.

Ik wist op voorhand dat het pijn ging doen dus ik besloot niet te snel van start te gaan en ik probeerde een snelheid van 11 a 12 km/h aan te houden. De eerste set burpees deed ik ononderbroken waarna ik meteen weer vertrok voor de volgende 400 meter.

De tweede reeks burpees gingen als iets minder vlot waardoor ik ze opdeelde in 20 en 10 stuks. Tussen de twee reeksen in nam ik even 30 seconden om op adem te komen, wat niet meteen lukte. Klaar voor de derde keer 400 meter vertrok ik weer meteen.

Ook de derde reeks gebeurde in twee sets van 20 en 10 herhalingen. Aangezien ik al had gemerkt dat ik op 30 seconden niet op adem kon komen deed ik niet de moeite om zo lang te wachten. Op dit moment verbaased ik me over mijn tijd (ongeveer 13 minuten) en vertrok ik voor het laatste rondje van 400 meter.

Aangekomen voor de laatste 30 burpees was mijn lichaam redelijk leeg. Ik deed 15 burpees, kwam even op adem en perste er dan de laatste 15 uit waarna ik stikkapot op de grond viel.

Resultaat

Ik had me helemaal gegeven en mijn totale tijd bedrog 18 minuten en 05 seconden. Sneller dan ik verwacht had, maar ik heb geen idee waar ik ga eindigen in de uitslag. Ondanks dat het zwaar was, had ik het me op voorhand zwaarder ingeschat en ben ik misschien iets te voorzichtig te werk gegaan. 30 tot 60 seconden sneller had misschien tot de mogelijkheden behoort maar ik zal het nooit weten aangezien ik het gewoon geen tweede keer meer wil doen!

Afwachten nu tot 16 november wanneer de uitslagen online komen. Ongeacht welke plaats ik haal ben ik blij met mijn prestatie en mag ik zeker niet klagen over mijn huidge conditie. Ik ben goed op weg in mijn chubby to fit avontuur. Dit kan je trouwens volgen op Facebooktwitter en Instagram!

 

Comments

comments

%d bloggers like this: